Muurafdeksystemen

Muurafdeksystemen

Aluminium muurafdeksystemen van Roval Aluminium onderscheiden zich op verschillende vlakken. Het unieke klangensysteem zorgt voor een schroefloze montage, ze zijn duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en in vrijwel alle Ral-kleuren of geanodiseerd leverbaar. Roval biedt bovendien voor elke situatie maatwerkoplossingen.

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag het één van onze specialisten

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Bob de Bruin
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

Klangen systeem
Roval Aluminium schiet met een vernuftig klangensysteem de ontwerper die met muurafdeksystemen van Roval werkt, te hulp. Het klangensysteem is door Roval zelf ontwikkeld en gefabriceerd. De bevestigingsklang zorgt ervoor dat de muurafdekker op uiterst eenvoudige wijze wordt gemonteerd en - indien nodig - gedemonteerd, dankzij de speciale rvs-'klik'veer. De klang wordt blind bevestigd en heeft een aantal verborgen eigenschappen, waarvan je het resultaat echter wél goed ziet. Zo wordt de muurafdekker door de bevestigingsklang mooi strak en glad gehouden, zodat de esthetische eigenschappen van de muurafdekker volledig tot hun recht komen.

Samenstelling
Het klangensysteem wordt op de muur geschroefd en het uiteinde is voorzien van de rvs-klikveer. Voor de bevestiging wordt de aluminium muurafdekker hier eenvoudigweg overheen gedrukt, zonder dat er hoeft te worden geboord of geschroefd. De volledige bevestiging wordt geheel aan het oog onttrokken. De voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt inwateren en zorgt tegelijkertijd voor een goede demping. De combinatie van bevestigingsklang en muurafdekker én het voorkomen van inwateren hebben als bijkomend voordeel dat het muurafdeksysteem aan duurzaamheid wint. Dit maakt het systeem beter geschikt voor hergebruik en verlaagt de bouwkosten.

Toepassing
Muurafdeksystemen van Roval, en als gevolg daarvan ook het innovatieve klangensysteem, worden toegepast in zowel de utiliteits- en woningbouw. De huidige woonconsument hecht steeds meer waarde aan woonbeleving. Dat betekent dat er aan materiaaleigenschappen steeds hogere eisen moeten worden gesteld. Niet voor niets kiezen steeds meer consumenten én architecten voor de muurafdeksystemen van Roval.

Kenmerken
De muurafdeksystemen van Roval kunnen worden geleverd:
- inclusief bevestigingsklang met rvs-'klik'veer, bevestigingsgaten en EPDM-afdichtingsband
- inclusief dilatatieklang met bevestigingsgaten en EPDM-afdichtingsband.
- inclusief (hoek) voegovertrekken
- inclusief binnenhoeken en buitenhoeken
- inclusief (gelaste) kopschotten
- met gelaste verstekhoeken
- met antidreunisolatie
- met beschermfolie
- in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering.

Kwaliteit
De muurafdeksystemen worden geleverd met een tien jaar garantie.
De kwaliteit wordt ook nog eens onderstreept door het KOMO-attest-met-productcertificaat (nr. 10.078). Deze certificering geeft aan dat de kwaliteit gecontroleerd wordt door een onafhankelijke partij. Het KOMO-attest is van toepassing op aluminium producten die behandeld zijn door middel van anodiseren (qualanod) of poedercoating (Qualicoat). Kwaliteit wordt ook nog eens gewaarborgd door onze eigen montageteams. Daarnaast spelen duurzaamheid en milieu eveneens een rol binnen het kwaliteitsbesef.