Moffelen


Aluminium moffelen voor duurzame bescherming

Ben je benieuwd naar de bescherming van aluminium tegen corrosie, natuurlijke oxidatie en slijtage? Deze techniek van poedercoaten biedt niet alleen uitstekende bescherming tegen de elementen, maar geeft ook een esthetische meerwaarde aan je aluminium oppervlakken.

Wat betekent moffelen?

Moffelen is het drogen van een laklaag in een oven onder een temperatuur van minimaal 160 tot maximaal 210 graden Celsius.

Aluminium staat bekend om zijn gewicht en duurzaamheid. Door aluminium te moffelen, wordt een laag poederlak aangebracht die het materiaal beschermt tegen corrosie en andere vormen van slijtage. Dit proces verlengt de onder andere de levensduur van aluminium.

Hoofddorp, Het Gemaalhuis

Voordelen

  1. Corrosiebestendigheid: Aluminium moffelen vormt een barrière tegen corrosieve elementen, waardoor het langer meegaat.

  2. Esthetische meerwaarde: Het poedercoaten van aluminium biedt de mogelijkheid om diverse kleuren en afwerkingen toe te passen.

  3. Milieuvriendelijk: Het moffelen van aluminium is een duurzaam proces met weinig milieubelasting.

  4. Onderhoudsarm: Het moffelen van aluminium verbetert de bescherming, zo wordt de noodzaak voor frequente onderhoudsinterventies verminderd.

Hoe werkt het?

Het moffelen van aluminium is een complex proces dat het aanbrengen van poedercoatings op het oppervlak van het aluminium omvat. Deze poederlak wordt elektrostatisch geladen en hecht zich vervolgens aan het aluminium. Na het aanbrengen wordt het aluminium in een oven verhit, waarbij het poeder smelt en een duurzame coating vormt.

Je begint met de voorbehandeling. Het aluminiumoppervlak wordt gereinigd en voorbereid om een optimale hechting van de moffellaag te garanderen.

Vervolgens komt de poedercoating. Een elektrostatisch geladen poeder wordt op het aluminium aangebracht, waardoor het zich gelijkmatig verspreidt over het oppervlak.

Als laatste komt de uitharding aan bod. Het aluminium wordt vervolgens verhit in een oven om het poeder te smelten en te laten uitharden.

Kwaliteitseisen

Aluminium moffelen geschiedt op basis van poedercoating, volgens de VMRG-kwaliteitseisen en adviezen en de geldende Qualicoat- of G.S.B.-voorschriften. Vooraf ondergaat het de bewerkingen ontvetten, beitsen (2 gram) en aanbrengen van een conversielaag. Al het gemoffeld Roval materialen zijn standaard voorzien van een Seaside voorbehandeling. 

De vereiste moffellaagdikte is afhankelijk van de omstandigheden waar toepassing plaatsvindt. Standaard wordt 60 micron gehanteerd. In agressieve gebieden dient pre-anodisatie te worden toegepast. Moffelen is in nagenoeg elke gewenste kleur mogelijk. RAL-kleuren hebben de voorkeur i.v.m. scherpe prijzen en korte levertijden.

Oisterwijk, Brede School Waterhoef

Conclusie

Gemoffeld aluminium is een effectieve en duurzame manier om aluminium te beschermen en verfraaien voor veel toepassingen. Met zijn corrosiebestendigheid, duurzaamheid en esthetische mogelijkheden is het een populaire keuze in voor aluminium producten.

Wil je meer weten over aluminium moffelen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Leaflet RAL-kleuren op voorraad Qualicoad specificaties

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief