Project in de kijker

Project in de kijker

20 februari 2024

Wooncomplex de Leeuwerik te Halsteren

Terug naar het overzicht

Het wooncomplex de Leeuwerik in Halsteren, een ontwerp van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland, is onderdeel van ontwikkelingsgebied Vogelenzang. De Leeuwerik bestaat uit 45 levensloopbestendige nieuwbouwappartementen en is prominent gesitueerd aan het nieuwe dorpsplein. Het complex bestaat uit drie delen: het kopgebouw van vier verdiepingen en twee vleugels van drie verdiepingen. 

Nul-op-de-Meter

Nul-op-de-Meter houdt in dat de woning gemiddeld net zoveel energie opwekt als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. 33 van de woningen zijn al Nul-op-de-Meter, de overige 12 zijn hier klaar voor. Dit wordt bereikt door verschillende energiebesparende maatregelen. Dankzij goede isolatie hebben deze woningen een efficiënte warmtebehoud. Bovendien wekken zonnepanelen op het dak van deze woningen energie op. Ze hebben geen gasaansluiting maar maken gebruik van een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat.

In de Leeuwerik is veel aluminium detaillering van Roval te vinden, zoals aluminium waterslagen, balustersystemen, muurafdeksystemen én doorvalbeveiliging.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief