Doorvalbeveiliging

Doorvalbeveiliging

De Roval-Doorvalbeveiliging® is een aluminium dwarsstang die voorkomt dat mensen uit het raam vallen. Conform het Bouwbesluit is een doorvalbeveiliging in veel situaties verplicht. Dat is het geval bij alle draairamen én vaste ramen met een borstwering lager dan 85 cm, waarbij de verdiepingsvloer hoger moet zijn dan 100 cm ten opzichte van het maaiveld. De Roval-Doorvalbeveiliging® kan in de dag (binnenzijde kozijn) of op de dag (voorzijde kozijn) worden gemonteerd. Bij twee vensters, die gescheiden zijn door een kozijn, levert Roval een middensteun. De montage van Roval-Doorvalbeveiliging® is goedgekeurd voor houten, stenen, aluminium en kunststof oppervlakten. Voor elke oppervlakte is echter specifiek bevestigingsmateriaal nodig.

Artikeloverzicht

Klik op één van de onderstaande types voor technische tekeningen en bestek

Bekijk hier onze garantievoorwaarden op onze producten.

Een doorvalbeveiliging voorkomt dat mensen uit een raam vallen. Zo’n stang is verplicht in een groot aantal situaties en de stang zelf moet voldoen aan een normering, de zogenaamde NEN6702.

Normering
Niet iedere stang is geschikt als doorvalbeveiliging. Sterker nog: er geldt een (letterlijk) loodzware test: de zandzakslingerproef. Na het behalen van deze proef voldoet de stang aan NEN6702. Om te voorkomen na de bouw aansprakelijk te worden gesteld in geval van een ongeluk is het belangrijk hier altijd voor te kiezen.

Montage is goedgekeurd voor: hout, steen, aluminium en kunststof.Elke toepassing kent z’n eigen montagemateriaal.

  • Per stang 1 montage-set benodigd
  • Montage op de dag: Middensteun toepassen bij een stanglengte >1500 mm
  • Onderdelen worden in een standaard kleur geleverd of tegen meerprijs in een gelijkende kleur als de stang (standaard kleuren onderdelen: Ral: 9001, 9010, 9006, 7016 en 9005. 

Maximale goedgekeurde overspanning 150 cm


Maximale goedgekeurde overspanning 150 cm

Maximale goedgekeurde overspanning 300 cm (of meer indien om de 150 cm de middensteun toegepast wordt)


Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag het één van onze specialisten

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Natascha Gerecht
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

Laat u inspireren!

Bekijk onze gerealiseerde projecten met Doorvalbeveiliging