Enkelvoudige daktrim met EPDM-afdichtingsband:

Enkelvoudige daktrim met EPDM-afdichtingsband:

29 maart 2016
Terug naar het overzicht

Roval-Solokraal® en Roval-Solotrim®

Roval Aluminium heeft een uitgebreid assortiment architectonische aluminium dakranden en standaarddaktrimmen, die veelvuldig worden toegepast in de woning- en utiliteitsbouw in zowel nieuwbouw als renovatie- en herbestemmingsprojecten. Twee opvallende aluminium dakranden binnen dit assortiment zijn de geoctrooieerde Roval-Solokraal® en de Roval-Solotrim®: enkelvoudige aluminium dakranden voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband.

Snelle en strakke montage

Door deze afdichtingsband is geen extra bewerking nodig om de dakranden te bevestigen, zoals het monteren met EPDM-afdichtingskit. Een snelle en strakke montage is hierdoor het gevolg. De Roval-Solokraal® en Solotrim® worden met RVS-schroeven en RVS-neopreen afdichtringen rechtstreeks op de afgewerkte bitumen of kunststof dakbedekking vastgezet.

Compleet systeem

De aluminium dakranden worden compleet geleverd: bij een standaardlengte van 2.500 mm van de Roval-Solokraal® en de Roval-Solotrim® worden één aluminium verbindingsplaatje met ingebouwde afstandhouder, één UV-bestendige, kunststof afdekkoppeling en RVS-kruiskopschroeven met afdichtingsringen meegeleverd. Het verbindingsplaatje vangt onder meer uitzetting als gevolg van temperatuurwisselingen (1 mm/m1) op. Dit 2 mm dikke en 40 mm brede plaatje heeft een uitsparing met een verjonging als montage-aanslag waar de dakrand probleemloos in kan worden geschoven.

Montagevoorschriften

Bij het ontwerp - en vervolgens de montage - zijn er enkele aandachtspunten, waarmee rekening gehouden moet worden. Zo moet de randopstand winddicht zijn, aan de onderconstructie zijn verankerd en geschikt zijn om er een bitumen of kunststof dakbedekking op aan te brengen. Deze randopstand moet aan de bovenzijde  worden afgewerkt met een muurplaat van tenminste 18 mm. Het bovenvlak van de randopstand moet naar het dakvlak afwateren. Om de dakranden strak en glad te kunnen bevestigen, moeten de randstroken van de dakbedekking bij overlap geen niveauverschil veroorzaken. Als er toch niveauverschil is, dan bestaat het risico dat de dakrand aan de onderzijde niet waterdicht is met ontsierende lekstrepen en zelfs lekkage tot mogelijk gevolgen. De hoogte van de dakrand moet worden afgestemd op de dikte van de muurplaat en de onderliggende gevelvoeg moet over minimaal 15 mm worden afgedekt. Als u de volledige montagevoorschriften wil downloaden klik dan hier.

De Roval-Solokraal® en de Roval-Solotrim® kunnen gewalst of getoogd worden. De dakranden zijn zowel in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering leverbaar, eventueel inclusief gelaste binnen- en buitenhoeken. Afgestemd op het ontwerp kunnen de dakranden in vrijwel alle RAL-kleuren worden uitgevoerd.

Referentieprojecten waar de Roval-Solotrim® en Solokraal zijn toegepast kunt u bekijken op: http://roval.nl/projecten of door op de foto te klilkken.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief