Bekijk onze film Architects meet Architects

Bekijk onze film Architects meet Architects

Terug naar het overzicht

Aluminium gebouwdetaillering was de rode draad van de inspiratiebijeenkomst Architects meet Architects, die Roval Aluminium op 15 november organiseerde bij Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam. Aanleiding voor deze bijeenkomst was het tienjarig bestaan van ons magazine Aluminium In Praktijk, waarin architecten al een decennium lang hun visie geven op hun ontwerp en de betekenis van aluminium detaillering daarin.

De afgelopen tien jaar heeft aluminium in de bouw een transformatie doorgemaakt van functioneel bouwmateriaal tot esthetisch en duurzaam bouwmateriaal. Dat kwam onder meer naar voren in de lezing van Joost Roefs van het Eindhovense architectenbureau Diederendirrix. Hij illustreerde de esthetische en duurzame rol van aluminium in grootschalige transformatie- en herbestemmingsprojecten.

Tijdens deze bijeenkomst kregen de architecten ook een rondleiding in het duurzaamheidscentrum met tal van energieoplossingen, duurzame materialen en toepassingen. In dat rijtje hoort ook de Roval-RoofGuard®, onze nieuwe en gecertificeerde aluminium dakrandbeveiliging. Een model van dit nieuwe product is te zien bij ICDuBo. Hier is de RoofGuard® voorzien van een optioneel kantelbaar zonnepaneel.

Van de inspiratiebijeenkomst is een videoregistratie gemaakt, waarin architect Joost Roefs bovendien het belang van de samenwerking tussen producent en architect onderstreept.

Klik op onderstaande foto om de film te bekijken.


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief