Aluminium beste alternatief voor goot- en overstek

Aluminium beste alternatief voor goot- en overstek

21 januari 2016
Terug naar het overzicht

Aluminium wordt steeds vaker toegepast voor gebouw- en woningdetaillering in vergelijking met andere materialen, zoals hout en kunststof. Roval Aluminium heeft met aluminium goot- en overstekbekleding een nieuw systeem ontwikkeld, dat uitstekend geschikt is als alternatief voor houten of kunststof gootbekledingen.

Aluminium gootbekleding

Aluminium zetwerk is bij uitstek geschikt voor goot- en overstekbekleding, omdat het maximaal vormbaar is. Het aluminium goot- en oversteksysteem is onder meer recent toegepast bij eengezinswoningen die gebouwd zijn volgens Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in het Brabantse Someren. Deze CPO-woningen – twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen en een vrijstaande woningen – zijn alle voorzien van aluminium overstekbekleding en aluminium maatwerk aan de onderzijde van de goot, zoals op de afbeeldingen goed te zien is. Groot voordeel van dit aluminium systeem is het duurzame karakter. In tweeërlei opzicht, want aluminium behoudt jarenlang zonder kwaliteitsverlies zijn esthetische uitstraling en het is bovendien onderhoudsarm. Het hoeft niet, zoals bijvoorbeeld bij hout het geval is, na een aantal jaren overgeschilderd te worden. Daarnaast blijven op de aluminium goot- en overstekbekleding van Roval geen lekstrepen achter, zoals bij kunststof oplossingen veelal wel het geval is. Deze aluminium maatwerkbekledingen zijn in vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar; ook de kleurechtheid blijft jarenlang onaangetast.


Voor alle type woningen

De aluminium gootbekleding van Roval Aluminium is niet alleen voor nieuwbouwwoningen interessant, maar zeker ook voor renovatiewoningen, waar goten aan vervanging toe zijn of waar de goten de sluitpost op de onderhoudsbegroting zijn. Het maatwerkconcept van Roval is op vrijwel alle type woningen mogelijk, waardoor het breed toepasbaar is. Roval verzorgt eventueel ook de montage van het aluminium goot- en oversteksysteem, inclusief de wandconstructie en gootconstructie, waarop de aluminium bekleding wordt gemonteerd.

Bekijk meer foto's van referentieproject Someren CPO woningen Waterdael via deze link.


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief