Lille, WZC Lindelo

Land: Belgie
Plaats: Lille
Projectnaam: WZC Lindelo
Type bouw: Nieuwbouw uitbreiding
Type bouwwerk: Woningbouw

Aannemer:
DCA (BEERSE)
Architect:
M4 architecten en ingeieurs

Woonzorgcentrum is zowel de ingang binnen als buiten (sluisportaal) bekleed met aluminium beplating en plafondbeplating. Maar de blikvangers vormen de twee pilaren van roodgekleurde aluminium kolombekleding welke zijn voorzien van led-strips.

Een pareltje. Willen we toch even laten zien. Al is het alleen maar om het plaatje én om te tonen hoe aluminium maatwerk er ook uit kan zien. In woonzorgcentrum Lindelo (Lille, België) is zowel de ingang binnen als buiten (het zogenaamde sluisportaal) bekleed met aluminium beplating en aluminium plafondbeplating. Maar let op de blikvangers! Twee steunpilaren, bekleed met mooirood (jezeker, zo mooi dat we er één woord van maken) aluminium. Aluminium kolombekleding die voorzien is van led-strips, waardoor het mooirode aluminium nog beter tot zijn recht komt.

WZC Lindelo

Woonzorgcentrum Lindelo ligt in het centrum van het Belgische Lille, met in de nabije omgeving de kerk, het parochiecentrum, serviceflats en bejaardenwoningen. Lindelo kent vier leefafdelingen, waarvan drie voor personen met dementie en één voor lichamelijk zorgbehoevenden. Het gebouw is helemaal op haar gebruikers aangepast: het is volledig gelijkvloers (geen drempels), heeft afgesloten buitentuinen, kent een scheiding van leefwerelden (dementie versus lichamelijke zorg), een scheiding van dag- versus nachtgedeelte, diverse livings, zithoeken, wintertuinen en een ruim cafetaria.