Variëren met aluminium muurafdekkappen

Variëren met aluminium muurafdekkappen

21 juni 2021
Terug naar het overzicht

Roval heeft diverse modellen aluminium muurafdekkappen in het assortiment, die variëren in onder meer vooraanzicht, schuinte of maatvoering. Bovendien zijn de maatwerkmogelijkheden onbegrensd.

Onze muurafdekkappen onderscheiden zich bovendien door een zelf ontwikkeld klangensysteem dat ervoor zorgt dat de muurafdekkers schroefloos gemonteerd kunnen worden. Met een simpele handbeweging worden de kappen over de klang vastgedrukt. Groot voordeel is dat de muurkap door die schroefloze montage zijn stevigheid en esthetische uitstraling behoudt.

Maatwerkmogelijkheden 

Als maatwerkspecialist kan Roval Aluminium de aluminium muurafdekkappen ook rondwalsen en togen. Het is daarom niet altijd nodig om voor een gesegmenteerde oplossing te kiezen, die als minder esthetisch kan worden ervaren. 

De muurafdekkap kan ook worden voorzien van een rond in plaats van recht of schuin vooraanzicht. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat de dakrand wordt afgewerkt met een dakrand in de traditionele kraaluitvoering.

Een andere maatwerkoplossing is de toepassing van de aluminium muurafdekkap als afwerking van trapgevels of puntgevels. Dat is mogelijk omdat aluminium veel beter vormbaar is dan bijvoorbeeld staal. Dit is tevens de reden waarom de voorkeur wordt gegeven aan de aluminium muurafdeksystemen van Roval voor de afwerking van topdalhoeken. De aluminium muurafdekappen zijn desgewenst ook in breedte aan te passen.

  

Afwatering

Dit zijn overduidelijk zichtbare toepassingen. Minder zichtbaar, maar o zo praktisch in zijn eenvoud, is het ‘neusje’ waarmee de muurafdekkap kan worden voorzien. Hiermee kan de waterafvoer worden gereguleerd. Het neusje dwingt het regenwater een richting uit, zodat er geen lekstrepen op de gevel ontstaan.  

Ook de voorgemonteerde EPDM-afdichtingsband voorkomt lekstrepen, doordat deze inwatering tegenhoudt. De afdichtingsband zorgt tegelijkertijd voor een goede demping.

Leveringsmogelijkheden 

Alle typen muurafdeksystemen kunnen worden geleverd, inclusief bevestigingsklang met enkele of dubbele rvs-’klik’veer, EPDM-afdichtingsband, aluminium binnen- en buitenhoeken, top- en dalhoeken, kopschotten, verstekhoeken en antidreunisolatie. De kappen kunnen in brute, geanodiseerde of gemoffelde uitvoering in vrijwel alle RAL-kleuren worden geleverd. De aluminium muurafdekkappen zijn bovendien perfect te combineren met de aluminium balustersystemen van Roval. Kijk voor meer inspiratie op www.roval.nl/projecten

 

 

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief