Aluminium balustersysteem reduceert valgevaar

Aluminium balustersysteem reduceert valgevaar

29 oktober 2020
Terug naar het overzicht

Balusters hebben als primaire functie het reduceren van valgevaar. Functionaliteit met in veel gevallen een verplicht randje, omdat bijvoorbeeld borstweringen conform het Bouwbesluit een minimale hoogte moeten hebben. Maar wat moet, kan ook mooi zijn. De aluminium balustersystemen worden veelvuldig in zowel de woning- als utiliteitsbouw toegepast. Ze zijn in toenemende mate te zien op borstweringen van balkons, loggia’s en galerijen, maar ook op dakterrassen en daktuinen.

Om twee redenen: veiligheid en het behoud van een vrije doorkijk. En da’s toch prettig als je vanaf het balkon van het uitzicht wil genieten.

De aluminium balusters worden vaak toegepast in combinatie met de aluminium muurafdekkappen van Roval. Roval onderscheidt zich doordat de balusters blind in de muurafdekkap worden bevestigd. Voor de afwerking is er een ruime keuze in het type handrail: rond, ovaal, vierkant of rechthoekig. Voor de onderzijde is er keuze uit een rechte en ronde vorm. Net als alle andere aluminium bouwproducten van Roval zijn de balustersystemen leverbaar in vrijwel alle Ral-kleuren of geanodiseerd.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief