NIEUW! De Roval-Duplo®: duurzame tweedelige aluminium dakrand

NIEUW! De Roval-Duplo®: duurzame tweedelige aluminium dakrand

23 oktober 2023

Met de Roval-Duplo® introduceert Roval Aluminium een nieuwe, duurzame tweedelige aluminium dakrand. De Roval-Duplo® bestaat uit een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel wordt gemonteerd nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht. Nadat de dakbedekking is aangebracht wordt het afwerkingsprofiel met een simpele drukbeweging eenvoudig op het basisprofiel geklikt.

Een tweedelige aluminium dakrand heeft als voordeel dat er vroeg in de bouwfase kan worden begonnen met de montage. Op dit moment is er één type afwerkingsprofiel, maar in de toekomst zullen mogelijk verschillende afwerkingsprofielen worden aangeboden.

Terug naar het overzicht

Duurzaam en circulair

De Roval-Duplo® past in de ambitie van duurzaam bouwen. De tweedelige aluminium dakrand is een circulair product bij uitstek, razendsnel te demonteren en daarna elders weer her te gebruiken. De Roval-Duplo® is gemaakt van onderhoudsarm aluminium en heeft een levensduur van tientallen jaren. Zonder kwaliteitsverlies! Dit gaat trouwens ook op voor alle andere aluminium dak- en gevelproducten van Roval Aluminium®.   

Specificaties

De Roval-Duplo® is geschikt voor kunststof dakbedekkingen, met een dikte van 1,2 tot 2,5 mm en maximaal twee laagdiktes bij de overlappingen van de dakbanen. Als totaalleverancier levert Roval het basisprofiel standaard met bevestigingsgaten en een EPDM-afdichtingsband voor optimale waterdichting en desgewenst gelaste binnen- en buitenhoeken en verbindingsplaatjes. De bevestigingsgaten van 5 x 8 mm bevinden zich in de oplegrand van 54 mm. De Roval-Duplo® is leverbaar in lengtes van 2.500 mm. Het afwerkingsprofiel, de hoekprofielen en de verbindingsplaatjes kunnen geanodiseerd of in elke gewenste RAL-kleur worden uitgevoerd. 
Meer technische gegevens vindt u hier.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief