Elke dag wereldmilieudag

Elke dag wereldmilieudag

3 juni 2021
Terug naar het overzicht

5 juni Wereldmilieudag. Wist je dat? Nee? Al sinds 1974 organiseert de Verenigde Naties de World Environment Day. De bedoeling is om overheden, maar ook joú te laten stilstaan bij de toestand van ons milieu. Dat je niet weet dat elk jaar Wereldmilieudag op 5 juni valt, is geen schande. De PR-machine van de Verenigde Naties is er wellicht niet op ingericht om af te schalen naar het individu, naar mensen zoals jij en ik.

Elke dag

Het is natuurlijk mooi dat er een Wereldmilieudag is, maar eigenlijk zou dat niet nodig moeten zijn. We moeten elke dag bezig zijn met het milieu. Dat hoeft niet altijd op een groots en meeslepende wijze. Jouw aandeel als individu, die rekening houdt met energiebesparing, die het licht op tijd uitdoet, misschien duurzame energiebronnen gebruikt of elektrisch rijdt, gras in plaats van tegels heeft in de tuin, is al prachtig.

Ook als bedrijf zijn we voortdurend bezig met ons milieu. Dat doen we onder het motto ‘Together for better’ samen met ons moederbedrijf Reynaers Aluminium. De afgelopen jaren hebben we allerlei maatregelen genomen, innovaties doorgevoerd en gewerkt aan de bewustwording van onze medewerkers, klanten en leveranciers. Om onze collectieve druk op het milieu te verlagen. En – daar zijn we hartstikke trots op – met succes. We zijn overgestapt op ledverlichting, we rijden steeds meer elektrisch, hebben bijna een compleet papierloze bedrijfsvoering, we scheiden afval, onze collega’s gebruiken hetzelfde drinkbekertje voor koffie of thee, we rijden in zuinigere vrachtwagens, waarvoor we ook nog eens efficiëntere transportroutes bedenken.

Kom in beweging

Natuurlijk is het goed om op 5 juni stil te staan bij het milieu. Maar willen we echt werk maken van het milieu, dan levert dat stilstaan niet veel op. Kom in beweging! Als individu, als gezin, als bedrijf. Maak van elke dag Wereldmilieudag!

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief