De meerwaarde van maatwerk aluminium dagkanten

De meerwaarde van maatwerk aluminium dagkanten

26 juli 2022

Behalve een zeer uitgebreid assortiment standaard aluminium bouwproducten, is Roval toonaangevend in maatwerkoplossingen. Zo worden aluminium dagkanten van Roval veelal op maat gemaakt. Ze zijn veelvuldig te vinden in allerlei woningbouw en utiliteitsbouw in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Aluminium dagkanten zorgen niet alleen voor een optimale bescherming en afwerking; in veel gevallen hebben ze ook een esthetische functie.

Terug naar het overzicht

Toegevoegde waarde

Het is niet voor niets dat juist Roval Aluminium wordt benaderd voor deze dagkantoplossingen. Door de uitgebreide maatwerkmogelijkheden geven de aluminium dagkanten elk gebouw toegevoegde waarde. In kleur, in vorm en in uitstraling. Doordat de aluminium dagkanten in vrijwel alle Ral-kleuren zijn uit te voeren, zijn ze in belangrijke mate bepalend voor het gevelbeeld. Ze dragen bij aan de totale uitstraling van het gebouw. Integraal Kindcentrum De Samenstroom in het Brabantse Gemert laat is daar een treffend voorbeeld van. Door verschillende kleuren toe te passen wordt de belevingswereld van het kind geprikkeld.

Mogelijkheden

Bij dit project voert de kleur de boventoon. Anders is dat bijvoorbeeld bij woonlocatie De Vlinder in Barneveld. De witte dagkanten contrasteren met de gevel doordat ze uit de gevel steken. Dit geeft een robuustere uitstraling. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om aluminium dagkanten toe te passen.

Combineren van aluminium bouwproducten

Alle aluminium bouwproducten van Roval zijn uitstekend met elkaar te combineren. Dat geldt zeker ook voor aluminium dagkantoplossingen en aluminium waterslagen. Hierdoor ontstaat er rust en synergie in het gevelbeeld. Zeker als ook de kleuren van de waterslagen en de dagkanten volledig op elkaar zijn afgestemd.

Inspiratie

De meest functionele en esthetische maatwerkoplossingen ontstaan in het voortraject. In de praktijk blijkt dat goede advisering van de architect hierbij leidt tot het beste eindresultaat. Op de onze projectenpagina zijn tal van inspirerende voorbeelden te vinden van aluminium maatwerkoplossingen voor gevelbekleding. 

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief