Aluminium dakrandafwerking: eindeloos combineren

Aluminium dakrandafwerking: eindeloos combineren

24 November 2020
Terug naar het overzicht

Om de overgang van gevel naar dak netjes te laten verlopen, moest er een randje op. De primaire functies van een dakrand: afwerking en bescherming. De tijden zijn veranderd. De aluminium dakranden van Roval Aluminium zijn behalve functioneel, ook esthetisch en duurzaam.

De ontwikkeling van het dak heeft niet stilgestaan. Er zijn talloze functies toegevoegd naast de allerbelangrijkste: waterdichting. Een prettige en noodzakelijke functie. Dat wel. Maar er is meer wat er toe doet. Het dak – en dan met name het platte dak – is multifunctioneel.  Het is een gebruiksoppervlakte geworden, waarop je kunt lopen, parkeren, energie kunt opwekken, water bufferen, spelen en recreëren. Dus de betekenis van dat dakrandje van toen is ook uitgebreider geworden. Bovendien zijn het niet louter en alleen aluminium daktrimmen die als dakrandafwerking worden toegepast, maar ook aluminium muurafdeksystemen, waarvan de toepassing in vele gevallen gelijke tred houdt met de functie van het dak.

Is er sprake van een intensief groendak – een dak waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt – dan is het van belang, zelfs verplicht om voorzieningen te treffen waardoor je niet over de dakrand pardoes de diepte in stapt. Bovendien zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos: vorm, kleur en afwerking zorgen er voor dat Roval voor elk dak een perfect passende afwerking heeft.

  


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief