Groendak

Groendak

Het groendak heeft inmiddels zijn duurzame plek verworven op zowel particuliere daken als op daken van utiliteitsgebouwen. Een natuurlijke vorm van dakisolatie en afwatering, die uitstekend te combineren valt met de esthetische duurzame muurafdeksystemen van Roval Aluminium als meest geschikte dakrandafwerking. Daarnaast hebben we speciale producten ontwikkeld voor het groendak, naast Muurkappen leveren we ook Grindkeringprofielen, Toezichtputten en L-profielen met verstevigingsanker. 

(Foto: ©Claerhout Communicatiehuis Gent)

Grindkeringprofiel 
Op een groendak zorgt het grindkeringprofiel ervoor dat de grindstrook, veelal langs de dakrand, en de beplanting goed van elkaar gescheiden blijven. Maar het kan natuurlijk ook toegepast worden op een kiezeldak, waar het profiel de kiezels op zijn plek kan houden. De perforaties in het grindkeringprofiel zorgen ervoor dat het overtollige water probleemloos wordt weggeleid.

Toezichtputten 
Het groendak heeft meestal één of meerdere dakafvoeren. Aluminium toezichtputten worden bij groendaken over de dakafvoer geplaatst. Deze toezichtputten zijn eenvoudig toegankelijk, waardoor de controle van het functioneren van de waterafvoerende laag wordt vergemakkelijkt. De toezichtputten zijn geschikt voor zowel voor hellende als platte daken. De aluminium opzetkokers zijn leverbaar in diverse hoogtes.

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag het één van onze specialisten

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Bob de Bruin
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst