Waar is een dak eigenlijk goed voor?

Waar is een dak eigenlijk goed voor?

13 juli 2021

Hoe maak je de perfecte dakopbouw passend bij de functie en het gebruik van een gebouw? Die vraag loopt als een rode draad door het webinar ‘Waar is een dak eigenlijk goed voor?’

Terug naar het overzicht

Hoe maak je de perfecte dakopbouw passend bij de functie en het gebruik van een gebouw? Die vraag loopt als een rode draad door het webinar ‘Waar is een dak eigenlijk goed voor?’ TotaalDakConcept houdt dit webinar op dinsdag 28 september in samenwerking met Eisma Bouwmedia. De uitzending is vanaf 12.30 uur live te bekijken.

Benutten wij wel alle mogelijkheden van het dak? Wat te doen met de zee aan zwarte daken boven ons hoofd? Anno 2021 zijn er genoeg mogelijkheden om die dure vierkante meters optimaal te gebruiken. Dat je op een dak ook bomen kunt planten of je parkeerprobleem kunt oplossen, wordt vaak vergeten. Een goede dakopbouw en inrichting verdienen zich terug en geven meerwaarde aan je pand. Niet alleen groene daken maar ook rode, gele en blauwe daken krijgen steeds meer aandacht. Die herwaardering van het dak valt niet zomaar uit de lucht. Door de verstedelijking zijn er meer en groenere leefruimtes nodig. Ook klimaatverandering met warmere en nattere weersomstandigheden is een belangrijke factor. Meer extreme regenval doet immers een beroep op het waterbufferend vermogen van het dak. De recreatie- en andere gebruiksfuncties mogen eveneens niet vergeten worden. Veel gemeenten en vastgoedeigenaren herkennen dan ook steeds meer dat goed ontworpen, gerealiseerde en beheerde multifunctionele daken waarde creëren voor huidige en toekomstige gebruikers van de gebouwde omgeving.

Gastspreker Albert Jan Kerssen, werkzaam als vestigingsmanager bij idverde Advies, werd in 2019 verkozen tot Dakenman van het Jaar. Als projectleider en hoofd-rapporteur van het ‘Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels’ leverde hij de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage aan de technische kwaliteit van deze daken. “Groendaken zorgen voor verkoeling en dragen bij aan een betere waterhuishouding en gezondere leefomgeving. Er is daarom een enorm potentieel voor het groene dak. In dit webinar laten we aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal kan.”

André van den Engel, adjunct-directeur van brancheorganisatie VEBIDAK, deelt tijdens het webinar zijn ervaringen. “Nieuwe functies voor het dak vragen om nieuwe inzichten bij architecten, opdrachtgevers en constructeurs. Aan de uitvoerende kant gaat het in de praktijk nog wel eens mis. Het is daarom van belang om al in een vroeg stadium de opdrachtgever van een nieuw of te renoveren dak de vraag te stellen: “Wat wil je met het dak en welke zekerheden zijn van belang?” In dit webinar bieden we oplossingen en signaleren we aandachtspunten voor een kwalitatief en duurzaam multifunctioneel dak.”

 

Het gratis webinar is op dinsdag 28 september om 12.30 uur live te volgen (hier zijn geen kosten aan verbonden). Aanmelden kan via deze link: https://eisma-media-groep.webi...

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief