Veel aluminium detaillering in Eindhovense Lux Tower

Veel aluminium detaillering in Eindhovense Lux Tower

14 oktober 2021

Een prachtig ontwerp van het Amsterdamse bureau Kenk Architecten: Lux Tower op Strijp S in Eindhoven, bestaande uit 200 starterswoningen en 300 m2 commerciële ruimtes. Geschikt voor de zogeheten young professionals, die zich prima manifesteren in een vernieuwend woonmilieu. Bijzonder is het gemeenschappelijk dakterras op de zevende verdieping.

Terug naar het overzicht

Een prachtig ontwerp van het Amsterdamse bureau Kenk Architecten: Lux Tower op strijp S in Eindhoven, bestaande uit 200 starterswoningen en 300 m2 commerciële ruimtes. Geschikt voor de zogeheten young professionals, die zich prima manifesteren in een vernieuwend woonmilieu. Bijzonder is het gemeenschappelijk dakterras op de zevende verdieping.
Genieten van de zon én het uitzicht tegelijkertijd. Alle woningen staan in verbinding met de spectaculaire, volgens de architect ‘kathedraalachtige, open binnenruimte’. Dit betreft een smalle hoge ruimte met galerijen rondom. De industriële trappen die doen denken aan Escher, in combinatie met de houten gevels zorgen voor een unieke contrastrijke uitstraling. 

Roval heeft op het project een flinke stempel gedrukt met aluminium detaillering in de vorm van zetwerk, diverse soorten (gele) beplating, waterslagen, muurafdekkappen en aluminium profielen. Leuk detail: de Lux Tower staat pal naast gebouw Sixty5, ook al zo’n mooi Roval-project.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief