Variëren met aluminium privacyschermen

Variëren met aluminium privacyschermen

15 mei 2023

De PS-serie aluminium privacyschermen van Roval Aluminium vormen een fraaie afscheiding tussen aangrenzende buitenruimtes. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens duurzaam en mooi om te zien. De privacyschermen worden in toenemende mate toegepast op balkons, loggia’s of galerijen. Ze worden ook gebruikt als tuin- of erfafscheiding op maaiveldniveau. 

Terug naar het overzicht

De PS-serie bestaat uit verschillende types die variëren in vlakverdeling en vulling. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vlakken uit te voeren met een kunststof/HPL panelen of met (mat) glas. Ook in afwerking is er veel mogelijk. De schermen kunnen afhankelijk van smaak met een rechte of afgeschuinde hoek en in twee soorten aluminium kaderprofielen worden geleverd. Uiteraard in de Ral-kleur naar keuze! 

Onderzoek wet- en regelgeving privacyschermen

Suzan van den Winkel doet op dit moment voor Roval onderzoek naar de wet- en regelgeving rondom privacyschermen in Nederland. De 27-jarige studente hoopt hierop af te studeren aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Ze zit in de eindfase van haar master structural engineering and design. Het eindproduct van haar afstudeerproject is een Excel-rekentool, waarmee het constructieve gedrag van het privacyscherm vrij nauwkeurig kan worden voorspeld. De bedoeling is dat ook collega’s zonder of met beperkte technische voorkennis kunnen controleren of de constructie van het privacyscherm conform wettelijke eisen in het Bouwbesluit (dat per 1 januari volgend jaar verandert in Besluit bouwwerken leefomgeving). 

Webinar ‘zonnepanelen op het dak. Natuurlijk kan dat veilig!’

Roval Aluminium is partner van TotaalDakConcept. Dit samenwerkingsverband van A-leveranciers organiseerde op donderdag 23 maart, het webinar ‘Zonnepanelen het dak. Natuurlijk kan dat veilig’. Wijnand van Hooff, directeur van Holland Solar ging in op de do’s en don’ts van zonnepanelen op het dak en op de regelgeving. Daarna kwamen enkele partners van TotaalDakConcept aan het woord en werd de verrassende uitkomst van een brandtest gepresenteerd.
U kunt de webinar terugkijken via deze link.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief