BLOG: Together for better

BLOG: Together for better

1 maart 2022
Terug naar het overzicht

Je zag het bij de Olympische Winterspelen. Bij de ploegenachtervolging bij de dames. Met individueel twee winnaars van een gouden plak. Irene Wüst en Irene Schouten. Laatstgenoemde behaalde er zelfs twee. razendknap. Maar als team stelden de dames teleur met een bronzen medaille. Gebrek aan training én aan teamspirit zorgden ervoor dat de collectieve prestatie ver achterbleef bij de individuele prestaties. De heren stelden met een vierde sterk nog meer teleur. Net als vier jaar geleden uitgeschakeld voor goud door Noorwegen. Daar waar de landen die boven de Nederlandse equipe eindigden investeerden in teamwork, vertrouwde Nederland louter en alleen op de individuele kwaliteiten van de schaatsers. Daar red je het niet mee. Daarmee ben je nog geen team. Teamvorming kost tijd. Een kenmerk van een team is dat je door samenwerking en onderlinge afstemming alles in het teken stelt van een gezamenlijk doel. Je vult elkaar aan, je bent bewust van je eigen taak en rol. Het gaat dan vooral om dat proces naar dat doel toe. Als dat optimaal verloopt, dan zal het eindresultaat ook goed zijn.

TEAM

Ons sales- en marketingteam zou tijdens de Olympische Winterspelen niet in de buurt komen van een podiumplek, laat staan van goud. Supercollega’s, maar het zijn geen schaatswonderen. Bij een rondje 29,8 denken ze eerder aan een rondje drankjes samen met collega’s. Dat is echter precies waar het bij Roval om draait. Naast je eigen rol, gaat het in een team namelijk ook om die ander. Samen het glas heffen als het doel is bereikt. Gezamenlijk succes maken en succes delen. Niet omdat een enkeling voor de individuele gouden plak gaat, maar omdat we vinden dat succes een teamproces is. Iedereen is even belangrijk. Together for better. 

Verbinding

En wat heeft u daaraan als wij als team lekker draaien? De kwaliteit van het aluminium wordt er immers niet beter door. We maken er ook geen goud van. Wat we wel doen is dat we alles in het werk stellen om voor elk project met de beste oplossing te komen. Die bedenken we als team, omdat we weten dat u er waarde aan hecht als er constructief en oplossingsgericht wordt meegedacht en meegedaan. Dat kunnen we gezamenlijk beter dan elke individuele collega voor zich. De een geeft de ander een zetje. Net zoals dat gebeurt in de beste teams in de ploegenachtervolging. We versterken elkaar. Verbinding is de kracht van het collectief. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de beste service en aluminium oplossingen.

Edwin van Kemenade
Sales & Marketing Manager

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief