Roval Aluminium koppelt innovatie aan duurzaamheid

Roval Aluminium koppelt innovatie aan duurzaamheid

22 februari 2016
Terug naar het overzicht

De huidige markt bouwt niet alleen meer op traditionele processen en producten. Meer dan ooit is de roep om innovatieve en duurzame oplossingen hoorbaar. Al sinds jaar en dag investeert Roval Aluminium consequent in vernieuwing en duurzame toepassingen en oplossingen en dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Integendeel, als ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwproducten is de marktleider – ook tijdens de bouwcrisis – elk jaar steevast gegroeid.

Innovatie en duurzaamheid

Innovatie en het lef om te investeren in duurzaamheid vormen voor een belangrijk deel het fundament onder deze groei én onder de positie van systeemleverancier, wat Roval is. De afgelopen jaren heeft Roval zijn producten verder geperfectioneerd. Voorbeelden hiervan zijn het unieke klangensysteem, waarmee muurafdekkappen in een handomdraai zijn te bevestigen; de EPDM-afdichting voor de dakranden Roval-Solotrim® en Roval-Solokraal® en de speciale kopschot- en koppelplaatoplossingen voor aluminium waterslagen, die ervoor zorgen dat de waterslag vrij kan werken bij gevelstuckwerk. Een kleine greep uit de slimme en praktische oplossingen, waarmee Roval zich weet te onderscheiden.

Anders is het met de duurzaamheid van toegepast aluminium, die positief afsteekt tegen onderhoudsintensieve materialen, zoals hout en kunststof. Dit is niet zozeer een verdienste van Roval, maar een kenmerk van het materiaal en in die zin een prettige bijkomstigheid, die bijvoorbeeld in de exploitatiesfeer kosten kan besparen. Wel een verdienste van Roval is dat juist ook door innovatie extra duurzame kwaliteiten aan haar producten zijn toegevoegd. Het eerder genoemde klangensysteem bijvoorbeeld, dat de aluminium muurafdekker glad en strak houdt, waardoor deze een aluminiumleven lang in perfecte conditie blijft. Zo zijn er nog meer voorbeelden aan te wijzen, waarmee Roval innovatie koppelt aan duurzaamheid.

MVO-beleid

Duurzaamheid is bovendien stevig verankerd in het MVO-beleid van Roval Aluminium dat samen met moederbedrijf Reynaers Aluminium is ontwikkeld en waar nadrukkelijk gekeken wordt naar de invloed van de bedrijfsvoering op het milieu. Een MVO-beleid waar ook nadrukkelijk klanten van Roval mee te maken hebben. In positieve zin, want diverse duurzaamheidsmaatregelen hebben ertoe geleid dat de kwaliteit van producten is verbeterd, sneller geleverd kan worden en de informatievoorziening (zoals product- en bestekinformatie) zeer toegankelijk is. Een MVO-beleid dat past bij een moderne, vooruitstrevende organisatie, die op diverse fronten een duidelijke voortrekkersrol inneemt.


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief