Nieuwsbrief Waterslagen

Nieuwsbrief Waterslagen

10 juli 2023

Aluminium waterslagen

Waterslagen zijn bedoeld om water weg te leiden en te voorkomen dat het in bouwconstructies, zoals muren, kan doordringen. De aluminium waterslagen van Roval Aluminium vind je daarom vrijwel altijd onder ramen. Een aluminium waterslag heeft daarom een aflopende vorm (hellingshoek) om het water effectief af te kunnen voeren. De waterslag fungeert als het ware als een soort barrière, die water van de gevel wegleidt. De waterslagen van Roval Aluminium zijn dus uitermate functioneel. Ze kunnen vochtschade en schimmelvorming voorkomen. En ze zorgen ervoor dat er geen lelijke lekstrepen op de gevel achterblijven.

Terug naar het overzicht

Uitgebreid assortiment
Roval Aluminium is toonaangevend in aluminium waterslagen. Het uitgebreide assortiment biedt oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en appartementbouw en in de utiliteitsbouw. Behalve in functionaliteit, zijn juist aluminium waterslagen ook van esthetisch belang. Het onderhoudsarme aluminium blijft jarenlang zijn fraaie uitstraling behouden, zonder aan kwaliteit in te leveren. Bovendien kan de kleur van de waterslag geheel worden afgestemd op de wensen van de architect. Mooi, duurzaam en functioneel!

Diverse modellen
Afhankelijk van de toepassing of het ontwerp heeft Roval Aluminium verschillende types in het assortiment. Ze verschillen met name in afwateringshoek en vooraanzicht. Het aanbod bestaat uit de Roval-Barok®, de Roval-Elegance®, de Waterslag – Gezet, de Roval-Primaire® en de Roval-Rococo. Daarnaast biedt Roval Aluminium ook allerlei maatwerkoplossingen. Hiervoor beschikt Roval Aluminium over een hypermodern machinepark voor plaat- en zetwerk, waar lengtes tussen 4.000 mm en 6.000 mm (afhankelijk van het model) geproduceerd kunnen worden.

Verschillende opties
Behalve verschillende maten, zijn de gemoffelde waterslagen in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Tevens kunnen ze in geanodiseerde uitvoering geleverd worden. Daarmee zijn we er nog niet. Desgewenst kunnen we ook aluminium kopschotten, gelaste verstekhoeken, antidreunisolatie, beschermfolie en koppelplaten met afdichtingsrubbers leveren. Dat is het voordeel als je in zee gaat met Roval Aluminium als totaalleverancier. Meer weten over onze waterslagen? Ga naar de website of download de gratis brochure!


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief