Meer mogelijkheden met aluminium muurafdeksystemen

Meer mogelijkheden met aluminium muurafdeksystemen

28 oktober 2022
Terug naar het overzicht

Je zou simpelweg kunnen stellen dat aluminium muurafdeksystemen worden gebruikt als afwerking van muurtjes of borstweringen – bijvoorbeeld bij balkons en loggia’s – en als afwerking van dakranden. Een terechte constatering. Er zit echter veel meer achter onze aluminium muurafdeksystemen dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Niet alleen wat functionaliteit en techniek betreft, maar ook esthetisch is er meer mogelijk. In deze algemene update geven we een globaal overzicht van de mogelijkheden van onze aluminium muurafdeksystemen.

Standaardtypes

Standaard bieden wij met de types A tot en met H een uitgebreid assortiment aluminium muurafdekkappen, elk met een eigen vooraanzicht, een afwijkende schuinte of maatvoering. De verschillende types vindt u op onze website. Kenmerkend voor onze muurafdeksystemen is dat ze met behulp van een door ons zelf ontwikkeld klangensysteem schroefloos gemonteerd kunnen worden. De kappen worden met een simpele beweging over de klang vastgedrukt. Hierdoor behoudt de kap zijn sterkte én esthetische uitstraling. Daarnaast bieden wij allerlei unieke maatwerkmogelijkheden en toepassingsgebieden.

Rondgewalst en togen

Wij zijn in staat om de aluminium muurafdekkappen rond te walsen en te togen. Hierdoor is het niet nodig om voor rondingen in bijvoorbeeld gevelverloop voor een gesegmenteerde aanpak te kiezen. Zeker voor projecten waarbij de nadruk moet liggen op de toegevoegde waarde van esthetiek, kan dit een prima oplossing zijn. Mooie voorbeelden van rondgewalste muurafdekkappen zijn te vinden in het Arnhemse Deltakwartier en in het Belgische Sint Pieters Woluwe.

Rond vooraanzicht

In het verlengde van het rondwalsen, ligt het ronde vooraanzicht, waarmee het muurafdeksysteem, kan worden voorzien. De muurkap wordt vaak gebruikt als dakrandafwerking. Het ronde vooraanzicht doet denken aan de klassieke kraaluitvoeringen van de dakranden van weleer.


  

Retrolook

Nu we toch verwijzen naar het verleden, onze muurafdeksystemen zijn ook toegepast in retroprojecten, zoals in het Marinapark in Volendam. De trapgevels en puntgevels van deze woningen zijn van onvervalst aluminium. Doordat aluminium zich veel beter laat vormen dan bijvoorbeeld staal, worden onze muurafdekkappen ook toegepast voor de afwerking van topdalhoeken.

Muurkap met een neus

Wij hebben een neus voor vloeiende afwatering. Letterlijk, want om de afwatering goed te geleiden kan het muurafdeksysteem worden voorzien van een neusje. Dit komt voor bij aluminium muurafdeksystemen die de hellingsgraad van het schuine dak volgen. Een neusje op de muurkap dwingt het hemelwater een bepaalde richting uit, waardoor lekstrepen op de gevel worden voorkomen. Een eenvoudige toepassing met grote voordelen.

Groendaken

Groendaken winnen aan populariteit. Dit is inmiddels geen duurzame trend meer, maar een blijvend multifunctioneel gebruik van het dak. Om een goede overgang van dak naar gevel te realiseren, worden de dakranden van groendaken vaak afgewerkt met onze aluminium muurafdeksystemen. Een mooi voorbeeld daarvan is onderstaand project het Burgerhoes in Landgraaf.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief