BLOG: Passie, kracht en vastberadenheid tijdens de Vuelta Ciclista de España

BLOG: Passie, kracht en vastberadenheid tijdens de Vuelta Ciclista de España

2 augustus 2022

De Tour de France is mondiaal de bekendste wielerronde. Met direct er achteraan de Giro d’Italia. Prachtige evenementen. Zonder meer. Het is vooral te danken aan een goed werkend commercieel apparaat, waardoor deze wielerrondes zoveel bekendheid genieten. Dankzij de overwinning van Tom Dumoulin enkele jaren geleden kregen we ook wat meer met de Giro. Minder bekend onder het grote publiek is de Vuelta Ciclista de España, ofwel La Vuelta. Minder bekend, maar niet minder heroïsch. Aan die ‘onbekendheid’ komt met de start op 19 augustus in Utrecht ongetwijfeld verandering!

Terug naar het overzicht

Echte helden

Sommige kenners zeggen dat de echte wielerhelden in de Vuelta opstaan. Dat komt doordat het de laatste van de drie grote wielerrondes in het jaar is. De coureurs die na de Giro in het voorjaar en de Tour in juli ook nog eens in de Vuelta op de fiets stappen en de steile hellingen van de Pyreneeën beklimmen, dat zijn de echte helden. De volharders, die in de verschroeiende hitte van de Spaanse zon de flanken van de Alto de El Angliru proberen te bedwingen: het monster van Asturië. Een van de zwaarste beklimmingen in het profwielrennen.

Vuelta-rood

Zoals de gele trui dat is voor de Tour de France, is de rode dat voor de Vuelta. Het staat voor passie, kracht en vastberadenheid. Eigenschappen die bijdragen om uit te kunnen blinken. Niet alleen in het wielrennen. Ook binnen ons bedrijf. Om onze aluminium bouwproducten voortdurend te kunnen verbeteren bijvoorbeeld. Efficiënter te kunnen maken. Duurzamer. Mooier. Om op de goede momenten te kunnen pieken. Daarom hebben we iets met de Vuelta Ciclista de España. Joop Zoetemelk was een van de winnaars. Hij won in 1979 de Vuelta met grote overmacht. Hij bracht de rode trui naar Nederland. Net zoals de aanstaande winnaar van de Ronde van Spanje  het moet hebben van een geoliede samenwerking met zijn ploegmaats, bouwen wij voortdurend op onze collega’s én klanten. Samenwerking is wat ons drijft. En het moet gezegd worden: Vuelta-rood lijkt verdacht veel op
Roval-rood.

Pauline Manders - Vlemmix
Marketing & Communicatie
Roval Aluminium

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief