Aluminium doorvalbeveiliging en ventilatieroosters

Aluminium doorvalbeveiliging en ventilatieroosters

25 april 2017
Terug naar het overzicht

In dit nieuwsbericht belichten we de aluminium doorvalbeveiliging en de ventilatieroosters: duurzaam en functioneel én via de gratis te downloaden CAD-tekeningen eenvoudig in het ontwerp te integreren. De doorvalbeveiliging en ventilatieroosters behoren tot de productgroep ‘kozijntoebehoren’. Hieronder vallen verder slijt- en dorpelprofielen, glaslatten, plaatsingsprofielen, schopplaten en hoekbeschermers.

Roval-Doorvalbeveiliging®

De Roval-Doorvalbeveiliging® is een aluminium dwarsstang die voorkomt dat mensen uit het raam vallen. Conform het Bouwbesluit is een doorvalbeveiliging in veel situaties verplicht. Dat is het geval bij alle draairamen én vaste ramen met een borstwering lager dan 85 cm, waarbij de verdiepingsvloer hoger moet zijn dan 100 cm ten opzichte van het maaiveld. De Roval-Doorvalbeveiliging® kan in de dag (binnenzijde kozijn) of op de dag (voorzijde kozijn) worden gemonteerd. Bij twee vensters, die gescheiden zijn door een kozijn, levert Roval een middensteun. De montage van Roval-Doorvalbeveiliging® is goedgekeurd voor houten, stenen, aluminium en kunststof oppervlakten. Voor elke oppervlakte is echter specifiek bevestigingsmateriaal nodig. Meer informatie en technische tekeningen vindt u hier.


Ventilatie gleufluchtrooster

Roval Aluminium heeft met de Roval-Airace® een aluminium ventilatie gleufluchtrooster, dat geschikt is voor aluminium, houten en kunststof kozijnen, zowel binnen als buiten. De ventilatieroosters zijn ook toepasbaar in deuren, rolluiken en schuifpuien. De Roval-Airace®-lijn bestaat uit verschillende types en vormen. Hoewel de Roval-Airace®-modellen voor natuurlijke ventilatie zorgen, zijn de meeste types ook te combineren met Airace type V voor regelbare luchttoevoer. Bovendien hebben sommige ventilatieroosters specifieke functionele eigenschappen: type G is bijvoorbeeld geschikt voor regeninslagvrije plaatsen, type V is een afsluitbaar binnenrooster en type GS is voorzien van een kunststof insectenwering. De Roval-Airace®-ventilatieroosters zijn naturel geanodiseerd leverbaar of met hoogwaardige poedercoating in wit (RAL 9010) of bruin (RAL 8017). Alle bestekteksten en tekeningen van de aluminium gleufluchtroosters van Roval Aluminium vindt u hier.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief