Aluminium bouwproducten zijn beter voor het milieu

Aluminium bouwproducten zijn beter voor het milieu

15 april 2019
Terug naar het overzicht

De aandacht voor het milieu is nog nooit zo groot geweest als nu. Energieneutraal bouwen, de circulaire economie, hergebruik van materialen, cradle-to-cradle zijn termen die veelvuldig in de bouwsector worden gebruikt. In het MVO-beleid van Roval Aluminium zijn dit ook belangrijke uitgangspunten. Deze worden onder meer doorvertaald naar de aluminium bouwproducten van Roval.

Aluminium is in de toepassingssfeer een van de voor het milieu minst belastende bouwmaterialen. Het grootste deel van het aluminium van onze bouwproducten bestaat uit gerecycled aluminium. Een van de belangrijkste eigenschappen van aluminium is dat het veelvuldig te recyclen is, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat maakt het een cradle-to-cradle-materiaal bij uitstek. Bovendien is aluminium ten opzichte van andere bouwmaterialen, zoals hout en kunststof, onderhoudsarm.

Hergebruik en innovatie

Roval gaat nog verder en draagt met slimme innovaties bij aan de circulaire economie. Veel van onze producten zijn zodanig samengesteld dat ze volledig zijn te hergebruiken. Dat heeft enerzijds te maken met de constructie en anderzijds met innovatie. Dat laten de volgende voorbeelden zien.

Muurafdeksysteem met klang

Het aluminium muurafdeksysteem van Roval is volledig te demonteren en elders weer te hergebruiken. Dat komt onder meer dankzij het gepatenteerde klangensysteem, dat schroefloze montage mogelijk maakt. De muurafdekkap wordt met behulp van een enkelvoudige of dubbele klikveer eenvoudig over de klang aangedrukt. Doordat er niet in de muurafdekkap geboord hoeft te worden, behoudt deze zijn stevigheid tot in lengte van jaren. Roval levert de muurafdekkappen in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering en in vrijwel alle Ral-kleuren én inclusief tien jaar garantie.

Waterslagen

Roval heeft verschillende types aluminium waterslagen in het assortiment. Ook hier is een, weliswaar klein, maar niettemin belangrijk duurzaam element van toepassing: het kopschotje. Niet alleen vangt het kopschotje uitzetting van aluminium op, hetgeen zeker in combinatie met buitengevelisolatie een groot voordeel is; ook zorgt het kopschotje voor een betere afwatering, waardoor de kans op lekstrepen en zelfs algengroei op de gevel veel kleiner is. De aluminium waterslagen van Roval worden bovendien ook niet ontsierd door lelijke kitranden, want een klein, maar praktisch drainstukje maakt kitten namelijk overbodig.

Totaalleverancier en duurzaamheid

Roval Aluminium is totaalleverancier van aluminium bouwproducten. Dit komt niet alleen tot uiting in het uitgebreide assortiment aluminium bouwproducten, maar ook in de wijze waarop deze producten worden aangeboden. Zo levert Roval de dakranden, inclusief (slob)gaten, (hoek)verbindingen en bevestigingsmaterialen, in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering en in vrijwel alle Ral-kleuren. De klant hoeft voor bewerkingen dus niet elders aan te kloppen, maar kan voor een volledig kant-en-klaarproduct bij Roval terecht. Dit geldt overigens ook voor de andere aluminium bouwproducten, zoals de muurafdekkappen, de balustersystemen, waterslagen, privacyschermen en dagkanten. Tot het totaalleverancierschap behoren ook de uitgebreide maatwerkmogelijkheden. De aluminium bouwproducten van Roval worden volledig op maat, conform ontwerp, op de bouwplaats aangeleverd. Dat is minder belastend voor het milieu, het zorgt voor een snellere verwerking en de producten zijn van een eenduidige hoge kwaliteit. Bijkomende voordelen: geen of nauwelijks restafval, kortere bouwtijd en een grotere klanttevredenheid.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief