Afstuderen als vrouw in een mannenwereld - Suzan van den Winkel

Afstuderen als vrouw in een mannenwereld - Suzan van den Winkel

10 juni 2022

Hoe ziet de wet- en regelgeving rondom privacyschermen er eigenlijk uit en hoe kun je die praktisch toepassen? Die vraag staat centraal in het afstudeerproject van Suzan van den Winkel. De master-studente brengt haar vrijdagen door tussen de mannen van de afdeling Support. Hun praktische kennis combineert ze met haar eigen technische kennis. Tijd om eens verder kennis te maken.

Terug naar het overzicht

Suzan van den Winkel, 27 jaar en woonachtig in Venlo, heeft al een hele schoolcarrière achter de rug. Ze begon op het VWO, aansluitend HBO bouwkunde, een premaster en zit nu in de eindfase van haar master structural engineering and design op de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e). “Ik werk al parttime bij een ingenieursbedrijf in Venlo en de toekomst biedt nog veel kansen, maar mijn afstudeerproject gaat nu voor.”

Onderzoek naar privacyschermen

Suzan onderzoekt de wet- en regelgeving rondom privacyschermen in Nederland voor Roval. Roval produceert deze privacyschermen en wil graag deze kennis uitbreiden om deze te kunnen toepassen in de praktijk via een handige calculatie tool.

De krachten van Roval en Reynaers Aluminium, beide deel van de Reynaers Group, zijn gecombineerd om Suzan het beste te ondersteunen in haar opdracht. Alhoewel Roval de opdrachtgever is, biedt het supportteam van Reynaers Aluminium de praktische ervaring aan Suzan. “Soms is het best lastig om met 3 partijen samen te werken voor je afstudeerproject: Technisch Manager Bert Maas helpt mij vanuit Reynaers Aluminium, Roval is de opdrachtgever en de TU/e beoordeelt mij. Het is een kunst om alles op zijn plek te laten vallen en alle kennis te bundelen.” Om haar afstudeerproject tot een goed einde te brengen is goede communicatie en samenwerking belangrijk. “Een super bedrijf om voor te werken, veel focus ligt op de medewerkers.” 

Het eindproduct zal een Excel rekentool zijn waarin medewerkers van Roval met nauwelijks of geen technische voorkennis kunnen controleren of de constructie van het privacyscherm voldoet aan de wettelijke eisen omschreven in het Bouwbesluit. “De uitdaging van deze rekentool is om een rekenmodel te creëren dat het constructieve gedrag van het privacyscherm met acceptabele nauwkeurigheid kan voorspellen” aldus Suzan.

Als "vrouw in de bouw"

 “Ik vind het leuk dat de opdracht zo praktisch is. Daarnaast is het fijn dat ik zoveel kennis van collega’s kan gebruiken. Ik ben erg perfectionistisch. Dat komt ook door het gevoel dat ik mezelf vaak moet bewijzen als vrouw in de bouw. Iets wat ik bij Reynaers Aluminium gelukkig niet ervaar. En sowieso als vrouw tussen zoveel mannen kan ik prima “mijn mannetje staan."

(Tekst: Reynaers Aluminium)

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief