Roval-Solotrim®

Roval-Solotrim®

De Roval-Solotrim® is een geoctrooieerde enkelvoudige daktrim voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM- afdichtingsband. Met RVS schroeven en RVS neopreen afdichtringen wordt de daktrim rechtstreeks op de afgewerkte dakbedekking vastgezet. Geschikt voor zowel bitumen als kunststof dakbedekking. Standaard voorzien van bevestigingsgaten. In lengten van 2.500 mm. 

De Roval-Solotrim® kan eenvoudig worden gedemonteerd én gescheiden worden afgevoerd. Ook leverbaar in een Kraaluitvoering. 

Artikeloverzicht

Klik op één van de onderstaande types voor technische tekeningen en bestek

Bekijk hier onze garantievoorwaarden op onze producten.

De Solotrim heeft voorgeboorde gaten (Ø 6 mm) in het staartstuk van de trim, 50 mm van de einden en 300 mm h.o.h.. De afdek-klik- koppeling is van een speciaal UV-bestendige kwaliteit en sluit de uitzettingsvoegen tussen de daktrimmen onderling af. De voeg aan de voorzijde van de Solotrim wordt met een 2,0 mm dik aluminium verbindingsplaatje gekoppeld. Dit plaatje is 40 mm breed en heeft een uitsparing met een "verjonging" waar de Solotrim wordt ingeschoven. De "verjonging" is bedoeld als montageaanslag en is zo dimensioneerd dat uitzetting als gevolg van temperatuurwisselingen (1 mm/m1) kan worden opgevangen.

Aandachtspunten bij montage:

 1. De randopstand moet aan de onderconstructie zijn verankerd en geschikt zijn om er een bitumen of kunststof afwerking op aan te brengen. De opstand moet winddicht zijn.
 2. De randopstand moet aan de bovenzijde worden afgewerkt met een muurplaat. De dikte van deze muurplaat moet minimaal 18 mm zijn.
 3. Het bovenvlak van de randopstand moet naar het dakvlak afwateren.
 4. De bitumen of kunststof randstroken moeten zodanig worden gelegd dat bij de overlappen geen niveauverschillen ontstaan.
 5. Binnen- en buitenhoeken uitvoeren met gelaste hoekstukken.
 6. De hoogte van de Solotrim afstemmen op de dikte van de muurplaat. De onderliggende gevelvoeg dient over tenminste 15 mm te worden afgedekt.

Uitvoering:

 1. De bouwkundige opstand moet voor het aanbrengen van de dakbedekking compleet zijn uitgevoerd en afgewerkt. De opstand moet winddicht zijn.
 2. Steenachtige of metalen opstanden in geval van een afwerking met bitumen randstroken voorsmeren met een bitumenoplossing.
 3. De aansluiting van de bitumen en kunststof randstroken dient vlak en winddicht te worden uitgevoerd. De breedte van de bitumen randstroken is maximaal 1,1 mtr.
 4. De overlappen van de randstroken moeten zodanig worden gemaakt dat de Solotrim hier vlak op kan aansluiten.Hierdoor wordt de aansluiting van de Solotrim met de dakrandafwerking waterdicht.
 5. De werkzaamheden kunnen met open vuur worden uitgevoerd indien de opstand onbrandbaar is.

Montage:

In principe beginnen met een gelast hoekstuk 500 x 500 mm (A), waarna de hele lengtes volgen. De profielen zijn voorzien van voorgeboorde schroef-gaatjes en EPDM afdichtings-band.

De naast elkaar liggende profielen worden aan de voorzijde met een aluminium verbindingsplaatje verbonden. Dit plaatje is 40 mm breed en heeft een uitsparing met een "verjonging" waar de Solotrim wordt ingeschoven (B). Het aluminium verbindingsplaatje heeft een ingebouwde afstandhouder, hierdoor ontstaat bij de montage automatisch de benodigde dilatatievoeg van 4 mm (C).


De Solotrim uitlijnen en met de RVS schroeven inclusief RVS/neopreen afdichtingsringen (D) vastschroeven in de houten muurplaat.
De dilatatievoeg aan de bovenzijde afdekken met het kunststof afdek-klik-koppelingsplaatje (E).

Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Vraag het één van onze specialisten

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Han Schulte
Commercieel Medewerker Verkoop Binnendienst

Laat u inspireren!

Bekijk onze gerealiseerde projecten met Roval-Solotrim®