Roval-RoofGuard® veilig, modulair en makkelijk

Roval-RoofGuard® veilig, modulair en makkelijk

30 June 2020
Terug naar het overzicht

Met de Roval-RoofGuard® aluminium dakrandbeveiliging wordt werken op het dak beduidend veiliger. De RoofGuard® is een lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging voor platte en licht hellende daken tot een hellingsgraad van 10. Het systeem is modulair opgebouwd en geschikt voor situaties waarin het dak af en toe betreden moet worden, zoals bij onderhoud het geval is.

De aluminium dakrandbeveiliging kan ook gebruikt worden om risicovolle zones op het dak af te schermen. Denk hierbij aan lichtkoepels en -straten, voorzieningen voor airco-installaties en nutsinstallaties. Het systeem wordt simpelweg rondom deze zones opgebouwd om zo de veiligheid te vergroten. Razendsnel en veilig. Die veiligheid wordt stevig onderstreept doordat het systeem is gecertificeerd conform EN 13374, klasse A.

Groot voordeel van de RoofGuard® is dat het modulair is opgebouwd en daardoor geschikt voor zowel kleinere als grotere daken. Doordat het systeem uit lichtgewicht aluminium bestaat wordt de montage vergemakkelijkt.

Samenstelling

Onze dakrandbeveiliging is opgebouwd uit aluminium staanders, waaraan eenvoudig twee aluminium leuningen worden bevestigd. De staanders worden in een oersterke, door ons zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet geplaatst. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers boven het dakoppervlak rechtstreeks in de (gerecycled kunststof) contragewichten. Deze contragewichten zorgen ervoor dat de valbeveiliging onder (geteste) druk niet kantelt. De RoofGuard® is sterk, stabiel en duurzaam. Dat laatste dankt de aluminium valbeveiliging aan het onderhoudsarme karakter van het aluminium.

Ledverlichting voor veiliger dakbetreding bij duisternis

Met dit systeem kan de plint worden uitgerust met Ledverlichting. Hartstikke handig, mocht er onverhoopt bij duisternis op het dak moeten worden gewerkt. Bijvoorbeeld als een lekkage met spoed moet worden gedicht. Van de Roval-RoofGuard® is uitgebreide documentatie beschikbaar. Download ons leaflet voor een eerste indruk of onze uitgebreide brochure.  Wilt u weten of ons systeem ook iets is voor u of voor uw klant? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31 0 49 256 10 50


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief