Roval-RoofGuard® aluminium dakrandbeveiliging

Roval-RoofGuard® aluminium dakrandbeveiliging

20 December 2016
Terug naar het overzicht

Lichtgewicht, modulair en gecertificeerd.

De Roval-RoofGuard® is de nieuwe aanwinst in het segment Roval-Safety®-systems, aluminium veiligheidsproducten van Roval Aluminium. Deze lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging voor platte daken is modulair en geschikt voor elk plat dak in zowel nieuwbouw- als herbestemmings- en renovatieprojecten.

De Roval-RoofGuard® kan niet alleen worden toegepast als valbeveiliging, maar ook als oplossing om risicovolle zones op het dak af te schermen. Zo kan de aluminium dakrandbeveiliging worden geplaatst rondom nutsinstallaties die zich op het dak bevinden, rondom installaties voor airconditioning en lichtkoepels. De veiligheid op het dak wordt hierdoor vergroot. Niet voor niets is de Roval-RoofGuard® gecertificeerd conform EN 13374, klasse A.

Onderdelen Roval-RoofGuard®

De onderdelen van de Roval-RoofGuard® bestaan uit hoogwaardig lichtgewicht aluminium die het montagegemak vergroten. Deze nieuwe dakrandbeveiliging bestaat uit aluminium staanders, waar twee aluminium leuningen aan worden bevestigd, die het risico op valgevaar reduceren.

De staanders worden bovenin een zeer sterke en stabiele, zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet geplaatst.

Vanuit deze koppelvoet lopen aluminium liggers, iets boven het dakoppervlak in de uit gerecycled kunststof vervaardigde contragewichten, die voorkomen dat het aluminium hekwerk onder druk kan kantelen.

Modulair

Doordat de Roval-RoofGuard® een modulair systeem is, kan het op elk plat dak tot een hellingsgraad van maximaal 10⁰ worden geplaatst, ongeacht de afmetingen van het dak. Ook de ondergrond vormt in principe geen belemmering. De contragewichten kunnen worden voorzien van speciale beschermviltjes indien er een ondergrond van pvc-folie van toepassing is. Deze (verhoogde) beschermviltjes zorgen ervoor dat er geen diffusie plaatsvindt als er een verschil is in het weekmakersgehalte van twee kunststofmaterialen die met elkaar in contact komen. Hierdoor wordt voorkomen dat de dakbedekking beschadigd.

Het is ook mogelijk om de Roval-RoofGuard® aan een muur te bevestigen door de speciale voetbevestiging, die in sommige gevallen verplicht wordt gesteld. Deze voetbevestiging zorgt voor extra stabiliteit van het gehele systeem. Indien er geen muurbevestiging nodig is dan worden aan de uiteinden van de aluminium leuningen kunststof einddoppen bevestigd.

Duurzame opties

De Roval-RoofGuard® is dankzij het onderhoudsarme aluminium duurzaam en behoudt daardoor een aluminiumleven lang zijn superieure kwaliteit. Daarnaast is de RoofGuard® ook uit te rusten met enkele duurzame opties, zoals Ledverlichting in een aluminium plint. Hierdoor is het dak bij duisternis nóg veiliger te betreden. Daarnaast kan het systeem worden voorzien van kantelbare zonnepanelen.


Documentatie

De Roval-RoofGuard® is voorzien van uitgebreide documentatie. De brochure kunt u hier downloaden. Daarnaast biedt Roval Aluminium eventueel ondersteuning bij het inmeten en monteren. Kijk voor meer informatie over onze beveiligingsproducten of over onze andere aluminium bouwproducten op www.roval.eu.


Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief