Nieuw dakrandbeveiliging van Roval Aluminium

Nieuw dakrandbeveiliging van Roval Aluminium

1 February 2016
Terug naar het overzicht

Veilig werken op het dak met Roval-RoofSafety®

Met de uit aluminium opgebouwde Roval-RoofSafety® introduceert Roval Aluminium een nieuwe, lichtgewicht dakrandbeveiliging. De Roval-RoofSafety® voldoet aan alle veiligheidsnormen om veilig op het platte dak te kunnen werken.

Samenstelling

De modulair opgebouwde Roval-RoofSafety® bestaat onder meer uit aluminium staanders en is in hoogte verstelbaar van 1000 mm tot 1170 mm. De staanders zijn in een aluminium voet geplaatst. In deze voet wordt tevens een horizontale ligger bevestigd, die evenwijdig aan het dak loopt en uitmondt in het Roval contragewicht van 25 kilogram. Dit contragewicht, dat op het dak rust, geeft het systeem voor een groot deel zijn stabiliteit. Een andere factor die zorgt voor stabiliteit (en veiligheid) is de robuuste aluminium voet, waarin de staander en ligger zijn bevestigd. Doordat het Roval-RoofSafety®-systeem opgebouwd is uit aluminium, is het hele systeem licht en daardoor eenvoudiger te monteren. De aluminium leuningen worden door middel van knelringen aan de staanders bevestigd. De Roval-RoofSafety® is eventueel uit te rusten met ledverlichting voor nog meer veiligheid.

Veiligheid

Met het Roval-RoofSafety®-systeem wordt het werken op het dak voor de dakdekker en onderhoudsdiensten veiliger. In het A-blad Platte Daken 982 van stichting Arbouw wordt aangegeven dat de beste beveiliging een permanente dakrand van tenminste één meter hoog is en als deze dakrand er niet is, zoals in verreweg de meeste gevallen, dan heeft volgens Arbouw in het A-blad permanent leuningwerk van minstens één meter hoog de voorkeur. Dit leuningwerk moet, net zoals bij het Roval RoofSafety®-systeem het geval is, onder meer een boven- en een tussenleuning hebben.

Meer informatie of vragen?
Neem contact met ons op

We staan u graag te woord. Meer informatie vindt u op onze contact pagina.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief