+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Aluminium dakrandafwerking: eindeloos combineren

24-11-2020

Om de overgang van gevel naar dak netjes te laten verlopen,  moest er een randje op. De primaire functies van een dakrand: afwerking en bescherming. De tijden zijn veranderd. De aluminium dakranden van Roval Aluminium zijn behalve functioneel, ook esthetisch en duurzaam.

De ontwikkeling van het dak heeft niet stilgestaan. Er zijn talloze functies toegevoegd naast de allerbelangrijkste: waterdichting. Een prettige en noodzakelijke functie. Dat wel. Maar er is meer wat er toe doet. Het dak – en dan met name het platte dak – is multifunctioneel.  Het is een gebruiksoppervlakte geworden, waarop je kunt lopen, parkeren, energie kunt opwekken, water bufferen, spelen en recreëren. Dus de betekenis van dat dakrandje van toen is ook uitgebreider geworden. Bovendien zijn het niet louter en alleen aluminium daktrimmen die als dakrandafwerking worden toegepast, maar ook aluminium muurafdeksystemen, waarvan de toepassing in vele gevallen gelijke tred houdt met de functie van het dak.

Is er sprake van een intensief groendak – een dak waar je ook daadwerkelijk gebruik van maakt – dan is het van belang, zelfs verplicht om voorzieningen te treffen waardoor je niet over de dakrand pardoes de diepte in  stapt. Bovendien zijn de combinatiemogelijkheden eindeloos: vorm, kleur en afwerking zorgen er voor dat Roval voor elk dak een perfect passende afwerking heeft.

   

Muurafdeksystemen in combinatie met balusters

Om valgevaar te voorkomen zijn aluminium muurafdeksystemen van Roval, in combinatie met aluminium balustersystemen een prima oplossing. Een permanente oplossing die functioneel is en er ook nog eens prachtig uitziet. Je doet immers van alles op dat multifunctionele dak en als je om je heen kijkt dan is het wel zo prettig als je mooie dingen ziet. Daarom levert Roval verschillende soorten aluminium muurafdeksystemen en balustersystemen met keuze uit diverse types handrail en balusters. En deze aluminium randdetaillering is, net zoals de aluminium dakranden, perfect op smaak te brengen in de Ral-kleur naar keuze.

Aluminium dakranden zijn ook gewoon mooi

Daarnaast biedt Roval een bijzondere selectie architectonische dakranden. Een uitgekiend productgamma met de Roval-Kraal® als aanvoerder. Deze aluminium dakrand verwijst naar de kraaluitvoering van weleer. Nostalgie met een modern (dak)randje. Daarnaast bestaat het assortiment uit de Roval‑Solokraal®, de Roval‑Angle®, Roval‑Wave® en de Roval‑Opaal®. De architectonische dakranden worden toegepast bij gebouwen waarbij de kwalitatief hoogwaardige afwerking een rol speelt.

Kortom, de mogelijkheden die Roval Aluminium biedt voor dakrandafwerking zijn legio. Inspiratieprojecten zijn te vinden via de rubriek referentieprojecten.

© 2008 - 2019 www.roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers