+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

De overeenkomst tussen een uitlaat en aluminium

22-05-2020

Razendspannend was het. Als klein jongetje klom ik regelmatig over het hek van de plaatselijke autosloperij. Na sluitingstijd natuurlijk. Geheel ongevaarlijk was het niet, maar het avontuur lonkte. Achter het stuur van het eerste het beste wrak heb ik in mijn fantasie heel wat illegale kilometers afgelegd. De auto die drie hoog was voor me, was het ultieme doelwit. Linksom of rechtsom. Het maakte me niet uit; inhalen die nepcoureur voor me. Het ronkend geluid van de motor produceerde ikzelf. Zonder CO2-uitstoot. Ik zal de enige niet zijn geweest.

Ze zijn er nog steeds. Die autosloperijen. Het walhalla voor de doe-het-zelver, die urenlang tussen de wrakken kan struinen op zoek naar de juiste uitlaat of achteruitkijkspiegel voor zijn geliefd vehikel. Onderdelen die een tweede leven verdienen. Het hergebruik van allerlei producten en materialen zie je inmiddels overal terug. Vooral online: Marktplaats, Ebay en zelfs giganten, zoals Bol.com bieden producten aan voor een hernieuwd leven. Natuurlijk. Met winstgevende motieven. Dat snap ik ook wel. Maar als je toch winst maakt, dan liever tweede kans duurzaam.

Bouwmaterialen afkomstig uit sloop zijn zelfs helemaal hot. Hout van treinwagons wordt gebruikt voor vloeren, antieke hakblokken worden omgetoverd tot bijzettafel, oude kerkbanken blijken plots een sieraad in de leefkeuken. Nostalgie en duurzaamheid gaan hand-in-hand. Ook bij Roval zij we al jaren bezig met duurzaamheid en hergebruik. Als marktleider beschouwen we duurzaamheid niet als een extra kwaliteit, maar als een vanzelfsprekendheid. Het zit in ons DNA.

Demontabele aluminium dakproducten

Dat is ook terug te vinden in het productassortiment. Zo zijn de aluminium dakranden en muurafdekkappen van Roval namelijk eenvoudig demontabel en daardoor geschikt voor een tweede leven. Bovendien hebben voor de Roval-Standaard en Roval ClassicPLUS® aluminium dakranden een uitgebreid nieuw kleurenpallet, direct uit voorraad leverbaar. Razendsnel te leveren. Ook een vorm van duurzaamheid én klantgerichtheid. Laten we dat niet vergeten… Dat is dan weer een ander soort duurzaamheid. Die van de bestendige relatie. Ook hierin investeren we voortdurend.

Tweede jeugd

Hetzelfde verhaal geldt voor onze aluminium muurafdekkappen. Innovatie van onze muurafdeksystemen heeft ertoe geleid dat ze dankzij een schroefloze montage en slim clicksysteem perfect passen binnen duurzaam en circulair bouwen. Eenvoudig demontabel en zó weer her te gebruiken voor een volgend nieuwbouw- of renovatieproject. Da’s toch lekker. De wetenschap dat jouw voorgeschreven en/of toegepaste kersverse aluminium dakranden en muurkappen jaren later een tweede jeugd zullen beleven. Doet mij dan toch weer even aan mijn jeugd en de autosloperijen denken!

Ronald van de Laar
Hoofd Verkoop Buitendienst Nederland

© 2008 - 2019 www.roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers