+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Aluminium is levensloopbestendig

22-05-2018

 Er zijn talloze argumenten om te kiezen voor aluminium voor gevel- en dakdetaillering. Vaak zijn dat de esthetische meerwaarde, de vormbaarheid, waardoor rank detailleren mogelijk is, de maatwerkmogelijkheden, maar ook de levensloopbestendigheid. Aluminium is niet alleen onderhoudsarm als toegepast bouwmateriaal, maar gaat ook tientallen jaren mee zonder aan kwaliteit en uitstraling te verliezen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere materialen, zoals hout, dat binnen de levenscyclus meerdere malen moet worden overgeschilderd en gerepareerd.
 

Vormbaarheid

Ook wat vormbaarheid betreft onderscheidt aluminium zich in duurzaamheid. Zo heeft staal meer lassamenstellingen nodig om een bepaalde detaillering te bereiken. Dat is bij aluminium niet het geval, omdat het zich veel makkelijker laat zetten. Deze factoren maken aluminium levensloopbestendig. Aluminium is nauwelijks aan erosie onderhevig, het is zeer geschikt voor hergebruik en het is een recyclingmateriaal bij uitstek.

       

© 2008 - 2019 www.roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers