+31 (0) 492 56 10 50
info@roval.eu
Direct offerte opvragen

Home > Nieuws

Nieuws

Zoeken op Roval

Herbestemmen met aluminium

13-06-2016

Eindhoven en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al is de voormalige gloeilampenfabrikant inmiddels wereldwijd een begrip. In Eindhoven staan nog veel fabrieksgebouwen van weleer en één daarvan is het voormalige SBP-gebouw op Strijp-S. Dit industriële pand is na een indrukwekkende metamorfose tot een appartementencomplex met commerciële plint door architecten Paul Diederen en Joost Roefs van diederendirrix Architectuur, omgedoopt tot gebouw Anton.

Rode draad in het in- en uitwendige ontwerp is volgens beide architecten de oorspronkelijke robuuste esthetiek van het gebouw geweest. Een van de opvallende elementen zijn de vijf ellipsvormige trappenhuizen, waarvan er drie uitkomen in een glazen dakopbouw, voorzien van rank geprofileerde aluminium muurafdekkappen van Roval. De architecten over materialisatie: “We zoeken wat dat betreft veelal de grenzen op van het materiaal dat we in onze ontwerpen opnemen.  In dit geval is dat aluminium.” Ook voor de grote raampartijen zijn aluminiumprofielen gebruikt (het slanke CS 38-SL-systeem van Reynaers).

In de laatste Aluminium In Praktijk wordt volop aandacht besteed aan dit project.

Meer foto's zijn te bekijken bij de project referenties of klik op deze link.

© 2008 - 2019 www.roval.nl - All rights reserved
All trademarks, slogans, text or logo representation used or refered to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Design: tableaux mediamakers